sadsad x
asdasd

Korse Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

19 Şubat 2018


korse bakımı nasıl yapılmalıdır

Korse Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?


Korse alırken beden ölçümüze ve amacımıza göre seçim yaparız. Doğru seçimi yaptıktan sonra korse modellerini günlük hayatımızda da rahatlıkla kullanırız. Fakat atlamamamız gereken en önemli unsurlardan biri korse bakımıdır. Korsenizi daha uzun süreli kullanabilmek, ömrünü uzatabilmek için korse bakımını doğru yapmanız gerekmektedir. Aksi takdirde korse modellerinin kullanılamaz hale gelmesiyle birlikte bu durum kullanıcı hatası olarak sayılmaktadır.

Korselerinizi daha uzun vadeli kullanmanız için bu yazımızda sizlere doğru korse bakımından bahsederek tavsiyeler sunacağız.

Doğru Korse Bakımı

Öncelikle korse seçimi yaparken kendi bedeninize uygun korse modellerinden seçmeniz oldukça önemli bir konudur. Aksi takdirde korseniz kapanmayabilir ya da bol gelebilir. Bu nedenle doğru bedende korse almak için sitemizdeki ürün içeriklerine bakarak kendiniz için en doğru korseyi seçebilirsiniz.

Korse bakımından bahsedecek olursak eğer, günlük hayatınızda kullanacağınız korse ile sadece kardiyo gibi hafif spor aktivitelerini yapmanızı tavsiye etmekteyiz. Korse çeşitlerinin içerisinde bulunan çelik balenin kırılmaması için mekik çekmek gibi spor faaliyetlerinde korsenizi kullanmayınız. Aynı zamanda bu tavsiyemiz namaz kılarken de geçerlidir. Eğilme gibi hareketlerde korse hem rahatsız edici olacak hem de çelik balenin kullanıcı hatasına bağlı kırılma olasılığı artacaktır.

Korse kullanımında bir diğer sorun ise çelik balen oksitlenmesidir. Bu durum balenin küflenmesine yol açmaktadır. Bu durum da kullanıcı hatası olarak sayılmaktadır. Çünkü çelik balenin küflenmesi korsenin bakımının doğru yapılmadığını göstermektedir. Bu tür durumları engellemek için sizlere korse temizliğinin nasıl yapılması gerektiğini sunuyoruz.

Öncelikle gün içerisinde korse 6-8 saat kadar kullanılmalıdır. Daha sonrasında hem kendi cilt sağlığınız hem de korsenizin uzun ömürlü olabilmesi için korsenin çıkarılması gerekmektedir Kullanım sırasında çok fazla terleme durumlarında korse ara ara çıkarılıp havalandırılabilir. Korselerin terletme özelliği olduğu bilinmektedir. Bu nedenle çıkardıktan sonra gerekli gördüğünüz durumlarda korsenizi silmenizi tavsiye etmekteyiz. Özellikle içerisindeki çelik balen yüzünden korsenizi kesinlikle yıkamamanızı tavsiye ediyoruz. Yıkandığı takdirde korse eski sağlamlığında kalmayacak hatta çelik balenin kırılmasına da sebep olacaktır.

Küflenme gibi korsenin kullanım ömrünü kısaltan durumu ise korseyi her gün havalandırarak,pamuklu bir bluz üzerine giyerek ve kirlendiğinde sadece silerek önleyebilirsiniz.silme işlemi sonrasında korsenin iyice kuruması gerekmektedir. Bu şekilde korsenize doğru bakımı yapmış olacaksınız.


plastik çelik balen

Plastik Balen ve Çelik Balen Arasındaki Farkplastik balen çelik balen


Yamuna Korse olarak korse modellerimizde çelik balen kullanıyoruz. Çünkü çelik balenli korsenin ömrü yanlış kullanım olmadığı sürece hem daha uzun oluyor hem de bedeni desteklemek ve dik tutmakta daha başarılı oluyor. Fakat plastik balen rahatsız edici bir özelliğe sahiptir. Gün içerisinde rahat kullanım imkanı vermemektedir. Hatta çok basit eğilme ve bükülme hareketlerinde dahi kırılma ihtimali oldukça yüksektir.

'' Yamuna Korse ‘ ile İncelmek Herkesin Hakkı ''

Yamuna Korse seçeneklerini görmek için tıklayın.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.